Vores ostemestre drømte om at nyfortolke den klassiske Havarti. Med en ny affinageteknik, hvor osten modnes anaerobt i minimum 24 måneder, udviklede vi en Havarti med andre kulturer, der gjorde osten egnet til at modne i lang tid. Under modningen opstår den fine balance mellem det søde, fede, syrlige og de knasende sprøde proteinkrystaller. Resultatet er en ost, der overrasker i smag og struktur, hvor ostens sødme, syre og fedme får modspil fra de knasende sprøde proteinkrystaller. På trods af sit navn er Gammel Knas ikke stærk, men unik i både smag og struktur.
Kongstanke bag osten: At nyfortolke den klassiske Havarti til nye højder.
Ostens navn: Gammel Knas har fået sit navn på grund af kombinationen af de knasende proteinkrystaller og den lange modningsperiode på minimum 24 måneder.
80,00 kr.
Vægt | 260 g |
---|---|
Ostetype | Havarti 55+, 36% fedt |
Energi | 422 kcal 1748 kJ |
Fedt | 36g |
- heraf mættede fedtsyrer | 23 g |
Kulhydrat | <0,5 g |
Sukker | <0,5 g |
Protein | 23 g |
Salt | 1,8 g |