Iliada, Olivenolie Early Harvest EXVO, set forfra

Early Harvest EXVO Koldpresset Ekstra Jomfru Olivenolie 750ml

750 ml

Early Harvest markerer starten på en ny olivenoliesæson. Som navnet antyder, så produceres den af de aller første oliven, der viser sig på træerne, og som stadig er umodne. Jo tidligere i modningsprocessen en oliven plukkes, jo mindre olie kan der udvindes af den. Det skyldes, at oliven udvikler mere olie, jo mere de modnes. Ved at høste olivenfrugterne inden de er modne, får olien en mere intens smag og duft. Samtidig giver det olien en større koncentration af sunde plantestoffer og naturlige antioxidanter.

Early Harvest produceres af olivensorten Koroneiki, som bliver plukket ved håndkraft, fordi det er den mest skånsomme metode, som giver flest fejlfrie oliven. Allerede få timer efter plukningen bliver frugterne pressede. Dette foregår udelukkende ved mekaniske processer – altså uden tilsat kemi, og ved en temperatur under 27 grader, så kvalitet og aroma opretholdes.

Efter presningen hældes olien på flasker uden at blive filtreret først. Der er derfor små partikler af olivenfrugterne i olien, som giver olien en markant smag og duft samt en meget smuk grøn farve.

Early Harvest ekstra jomfruolivenolie har en stærk aroma af nyslået græs og grønne urter. En frisk, frugtagtig og intens smag samt en behagelig og bitter eftersmag. Den er intens og stærk, og kan for nogen give en ”kraftigere krydret” fornemmelse på tungen.

Denne olie er helt perfekt over et stykke friskbagt brød eller i salater, hvor man rigtig kan smage den. Den er også velegnet til pasta, fisk og supper, og kan bruges i alle middelhavsretter.

Syreindholdet i vores Early Harvest jomfruolivenolie er mindre end 0,3%, hvilket er et af kendetegnene for de eksklusive ekstra jomfru olivenolie.

129,00 DKK

INGREDIENSER
Koroneiki oliven
Næringsindhold per 100 g/ml

Yderligere information

Vægt 1470 g
Energi

3382kj / 823kcal

Fedt

91 g

- heraf mættede fedtsyrer

13 g

Kulhydrat

0 g

- heraf sukkerarter

0g

Protein

0 g

Salt

0 g

kontakt info
Spettrupvej 7B, 8722 Hedensted
Phone: (+45) 22 333 194
Email: info@mortensgastronomi.dk
CVR. 38150464
Social media
Betalings metoder
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram