Koldhævede surdejsstykker

Vil du også bage helt perfekte surdejsboller hver gang uden at skulle arbejde på at holde en surdej i live?

Så får du en rigtig god løsning hos Mortens Gastronomi. Vores surdejsboller hedder egentlig surdejsstykker, fordi de begyndte som kok Morten Oppenlænders foretrukne rundstykker af surdej. Gennem lang tid har Morten nørdet med at udvikle den helt rigtige blanding af mel i høj kvalitet og tørret surdej. Den tørrede surdej har samme gode egenskaber som en levende surdej, men indgår i en tør melblanding, som er simpel at tilberede. Resultatet er en blanding med hvedemel, durummel, finsigtet manitoba, O-tentic Durum og salt. Når du hælder blandingen i vand, får du en dej, som giver de fineste små surdejsbrød.

Boller af surdej uden besvær

Dejen skal bare hæve i køleskabet. Så hvis du sætter dem til at hæve, når du er på vej i seng, kan du spise friske surdejsboller til morgenmad.

For nogle er det en fryd at holde en surdej i live. Selv hvis du er én af dem, kan du helt sikkert lade dig inspirere af vores melblanding til koldhævede surdejssboller.

Bollerne er sprøde og giver et godt knas, når du bider ned i dem. Indeni er de luftige og lette.


Sådan bager du boller af surdej

Dejen skal bare hæve i køleskabet. Så hvis du sætter dem til at hæve, når du er på vej i seng, kan du spise friske surdejsboller til morgenmad.

For nogle er det en fryd at holde en surdej i live. Selv hvis du er én af dem, kan du helt sikkert lade dig inspirere af vores melblanding til koldhævede surdejssboller.

Bollerne er sprøde og giver et godt knas, når du bider ned i dem. Indeni er de luftige og lette.

Sådan bager du boller af surdej

Det anbefaler vi, at du bruger til at bage boller og brød af surdej:

  • Melblanding til Koldhævede surdejsstykker
  • Vand
  • Røremaskine

Kom 5 dl koldt vand i en røreskål.

Tilsæt melblandingen.

Rør dejen i 3 minutter til den har samlet sig.

Skru op på næstehøjeste hastighed og lad dejen køre i 14-18 minutter.

Sluk når dejen er blød og glat.

Kom dejen i en oliesmurt skål og lad den hæve i køleskabet i minimum 8 timer. Hvis du vil have det bedste resultat, skal de gerne hæve mellem 12 og 16 timer.

Tænd ovnen i god tid på 275° C varmluft, så den er gennemvarm.

Kom forsigtigt dejen ud på et bord drysset med mel.

Del dejen i 10 - 12 stykker og kom dem forsigtig (så du ikke slår luften ud) op på 2 bageplader med 5 - 6 på hver.

Sæt pladerne i ovnen med lidt afstand mellem bagepladerne.

Kom 0,5 dl vand i bunden af ovnen (eller brug dampfuktion), luk hurtig og skru ned på 225°C. Bag i ca. 15 min.

Tag de færdige surdejsboller ud af ovnen, lad dem køle lidt af og nyd det dejlige bagværk.

Se hvordan Morten laver surdejsstykker derhjemme.

Surdejsbrød til alle måltider

Fordi bollerne bages af en blanding af mel og surdej, kan de gå til de fleste måltider.

Vi har udviklet blandingen som et sundere og mere lækkert alternativ til rundstykker. Men der ender altid med at være lidt til overs fra morgenmaden, fordi stykkerne mætter godt.

Derfor har vi selv – og vores kunder – prøvet surdejsboller af til andre af dagens måltider.

Du kan også bage et surdejsbrød af blandingen, så du får et lyst og lækkert surdejsbrød. Vi bager selv boller og brød af surdej til vores tapas og sæsonens menu.

Bagetip til dine surdejsbrød og surdejsboller

Hvis du ikke har tid til at lade bollerne koldhæve, kan du også bruge lunkent vand og lade dejen hæve lunt i et par timer.

Du kan med fordel tilføje kerner til dejen ved at drysse dem ud i den smurte skål og i selve dejen.

Vores surdejsblanding rækker til mellem 10 og 12 boller, afhængigt af, hvor store du gør dem.

Den kan også række til to regulære surdejsbrød. Til surdejsbrød kan du bruge fremgangsmåden ovenfor. Vi anbefaler dog, at du skruer ovnen ned til 220 °C efter de første 15 minutter og lader surdejsbrød bage yderligere 10 minutter. Hvis du måler kernetemperaturen, kan du også tage dem ud, når den når 96 °C.

Deklaration

Koldhævede surdejsstykker 650 gram.
Opbevares tørt og køligt.

Næringsindhold per 100 gram

Engeri
Fedt
 - heraf mættede fedtsyrer
Kulhydrat
- heraf sukkerarter
Kostfiber
Protein
Salt
1.161kJ / 275 kcal
1,9 g
0,5 g
48,7 g
1,1 g
4,3 g
13,0 g
3,2 g

Indeholder

Hvedemel
Durummel
Manitoba Finsigtet Øko
O-Tentic Durum
Salt (tilsat jod)
Mortens Gastronomi logo
kontakt info
Spettrupvej 7B, 8722 Hedensted
Phone: (+45) 22 333 194
Email: info@mortensgastronomi.dk
CVR. 38150464
Payment methods Dankort, Visa, Mastercard and Mæstro
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram