Dejen skal bare hæve i køleskabet. Så hvis du sætter dem til at hæve, når du er på vej i seng, kan du spise friske surdejsboller til morgenmad.
For nogle er det en fryd at holde en surdej i live. Selv hvis du er én af dem, kan du helt sikkert lade dig inspirere af vores melblanding til koldhævede surdejssboller.
Bollerne er sprøde og giver et godt knas, når du bider ned i dem. Indeni er de luftige og lette.
Det anbefaler vi, at du bruger til at bage boller og brød af surdej:
Kom 5 dl koldt vand i en røreskål.
Tilsæt melblandingen.
Rør dejen i 3 minutter til den har samlet sig.
Skru op på næstehøjeste hastighed og lad dejen køre i 14-18 minutter.
Sluk når dejen er blød og glat.
Kom dejen i en oliesmurt skål og lad den hæve i køleskabet i minimum 8 timer. Hvis du vil have det bedste resultat, skal de gerne hæve mellem 12 og 16 timer.
Tænd ovnen i god tid på 275° C varmluft, så den er gennemvarm.
Kom forsigtigt dejen ud på et bord drysset med mel.
Del dejen i 10 - 12 stykker og kom dem forsigtig (så du ikke slår luften ud) op på 2 bageplader med 5 - 6 på hver.
Sæt pladerne i ovnen med lidt afstand mellem bagepladerne.
Kom 0,5 dl vand i bunden af ovnen (eller brug dampfuktion), luk hurtig og skru ned på 225°C. Bag i ca. 15 min.
Tag de færdige surdejsboller ud af ovnen, lad dem køle lidt af og nyd det dejlige bagværk.
Fordi bollerne bages af en blanding af mel og surdej, kan de gå til de fleste måltider.
Vi har udviklet blandingen som et sundere og mere lækkert alternativ til rundstykker. Men der ender altid med at være lidt til overs fra morgenmaden, fordi stykkerne mætter godt.
Derfor har vi selv – og vores kunder – prøvet surdejsboller af til andre af dagens måltider.
Du kan også bage et surdejsbrød af blandingen, så du får et lyst og lækkert surdejsbrød. Vi bager selv boller og brød af surdej til vores tapas og sæsonens menu.